Schildklierkeuzestudie

Onderzoek naar voorkeuren van patiënten in de behandeling van een schildklierknobbel (nodus) en de behandeling van de ziekte van Graves "A discrete choice experiment"

Beste bezoeker,

Het onderzoek is gesloten voor nieuwe deelnemers. Het beoogde aantal deelnemers is bereikt. De resultaten van het onderzoek worden einde van dit jaar verwacht en zullen getoond worden op deze website.

Vriendelijke groet,
Het studieteam

Deelnemers gezocht

Graag willen we u vragen mee te doen aan een medisch-wetenschappelijk onderzoek naar wat voor mensen belangrijk is bij het kiezen tussen verschillende behandelingen voor een schildklierziekte. Hiervoor hebben we uw hulp nodig! Het maakt niet uit of u zelf een schildklierziekte heeft of niet, u kunt in beide gevallen meedoen met het vragenlijstonderzoek.

Waar gaat het onderzoek over?

Wat is belangrijk bij het maken van een keuze tussen behandelingen? Dit willen we nagaan voor twee schildklierziekten, namelijk voor een schildklierknobbel (ook wel nodus genoemd) en voor de ziekte van Graves.

Wie kan meedoen?

We zijn op zoek naar patiënten met een schildklierknobbel en patiënten met de ziekte van Graves. Ook zoeken we deelnemers zonder schildklierziekte om mee te doen met het onderzoek. Hieronder kunt u per onderzoek bekijken of u mee kunt doen. Deelname aan beide onderzoeken is ook mogelijk.

De onderzoeken


Onderzoek
Schildklierknobbel (nodus)

U kunt meedoen als:
  1. u een schildklierknobbel heeft of dit in het verleden heeft gehad of
  2. u geen schildklierziekte heeft
     
Waar gaat het onderzoek over?
Een knobbel in de schildklier is meestal goedaardig, maar het kan ook schildklierkanker zijn. Als na onderzoek onduidelijk is of de knobbel goed of kwaadaardig is, kan er óf afgewacht worden óf een operatie worden gedaan. Beide opties hebben voor en nadelen. Wat vinden we belangrijk bij het maken van deze keuze?

Onderzoek
Ziekte van Graves

U kunt meedoen als:
  1. bij u in het afgelopen jaar de ziekte van Graves is ontdekt
  2. de ziekte in het afgelopen jaar is teruggekeerd of
  3. u geen schildklierziekte heeft
Waar gaat het onderzoek over?
De ziekte van Graves is een ontstekingsziekte van de schildklier waardoor er teveel schildklierhormonen worden aangemaakt. Er zijn drie behandelingen voor deze ziekte, namelijk medicijnen, radioactief jodium of een operatie. Iedere behandeling heeft voor-en nadelen. Wat speelt een rol bij het maken van een keuze tussen deze behandelingen?

Bent u een behandelaar?

Bent u behandelaar? Klik hier om uw patiënt aan te melden. Uw patiënt ontvangt per email een link naar de vragenlijst.

Meer informatie

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over het onderzoek stuur een mail naar schildklieronderzoek@erasmusmc.nl.